Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Želite modernizirati internetsku stranicu tvrtke? Iskoristite WWW vaučer, poticaj Ministarstva gospodarstva

Dok se veći dio pučanstva još brčka diljem obale Lijepe naše, mnoštvo mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP) ovih su dana imali razloga plivati u zadovoljstvu.

Razlog tomu je Poziv naziva „WWW VAUČERI ZA MSP-ove“ koji je Ministarstvo gospodarstva raspisalo u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Za njega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj izdvojiti 15.200.000,00 kuna za poticanje MSP-ova na korištenje i unaprjeđenje mrežnih rješenja u svrhu boljeg tržišnog pozicioniranja i prezentiranja te uspješnije prodaje njihovih proizvoda i usluga.

Poduzetnici spremno dočekali projekt

Iznenađeni ste što tek sada saznajete za ovaj projekt Ministarstva gospodarstva? I trebali bi biti, jer se čini kako je velik broj poduzetnika spremno dočekao Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava, koji se vodi kao trajno otvoren od 13. kolovoza 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine.

De minimis potpore, nadopune privatnom financiranju, dodijeljivat će se u formi vaučera u vrijednosti od 15.000 do najviše 100.000,00 kuna za projekt, ovisno o mjestu registracije prijavitelja. Pokrivat će od 70% do 85% prihvatljivih troškova.

jackpot
Uspješnim prijaviteljima bit će dodijeljeno od 15.000 do 100.000 kuna po projektu

Optimistično se nadamo kako ovo nije iznimka među reformama kojima država želi doprinijeti općem razvoju informacijskog društva u Republici Hrvatskoj, već znak da su na putu prema spoznavanju važnosti potpore.

Štoviše, u prilog tome kako poduzetnici jedva čekaju ovakve inicijative govori činjenica da je do 13. kolovoza podnesen toliki broj Projektnih prijedloga putem sustava eFondovi da je Javni poziv privremeno obustavljen do studenog zbog velikog interesa.

Kako iskoristiti sredstva WWW vaučera

U aktivnosti koje je dopušteno financirati “WWW vaučerima” ubrajaju se obvezni troškovi poput izrade ili unapređenja poslovne web stranice te izrada ili unapređenje web trgovine s implementacijom online metode plaćanja.

Uz obvezne troškove, projektni prijedlog može sadržavati jedan ili više povezanih prihvatljivih troškova kao što su usluga optimizacije domena ili pak troškovi najma domene ili servera.

Konačno, prijavitelji moraju dokazati kako njihovi projekti imaju ekonomski i društveni učinak u Republici Hrvatskoj te dokazati njihov doprinos održivom razvoju.

Imate navedene uvjete za prijavu, ali nemate vremena sastaviti je?

Pročitali ste specifičnosti natječaja i smatrate kako vaša tvrtka odgovara opisu potencijalnih primatelja poticaja Ministarstva ali grozite se pomisliti na svu administraciju koja bi mogla uslijediti.

old telephone
Prava je prilika za modernizaciju mrežnih sustava

Neuralab je u ‘WWW’ industriji već 10 godina, i u tom periodu napisali smo brojne kompleksne online projekte za klijente u vrijednosti od 10.000 do 100.000 EUR. Uža specijalnost su nam eCommerce web projekti, a ponosimo se i titulom službenog partnera zvučnih imena kao što su Google, Mailchimp i WooCommerce.

Ako imate želju i volju prijaviti se na Poziv a nedostaje vam vremena, javite nam se i izradit ćemo projekt i ponudu s produkcijom od a do ž, uključujući dizajn i development. Ne dopustite da papirologija stane na put digitalizaciji vaše tvrtke!

EDIT 31.08.2018: Po zadnjim informacijama, natječaj će se najvjerojatnije poništiti uslijed neprikladne dodjele sredstava. Po najavama ministra Horvata, raspisati će se novi natječaj sa više sredstava i gdje će kriterij za odabir biti kvaliteta, a ne brzina prijave.

Tanja Bezjak
Tanja Bezjak Copywriter and Content Maker

Tech enthusiast and skilfull writer Tanja never seems to dissapoint with her IMDB like knowledge of movies


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts