Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Festival Media a održava se Weekend – om v.2011 uskoro počinje pa brzo u Rovinj i potražite nas

Sve je spremno za početak 4. Weekend Media Festivala, koji će se od 22. do 25. rujna održati u starim tvorničkim pogonima TDR-a u Rovinju. 3 dana programa, 3 dvorane, 10 predavača, 14 panela, 75 panelista, 8 partija i 3 filma osobna je karta ovogodišnjeg #Weekend2011.

Weekend o Wikileaksu, medijskoj snazi Ruperta Murdocha i neizbježnom Facebooku

Među brojnim predavačima u Rovinj stiže i jedan od najutjecajnijih britanskih novinara – James Robinson. Koliki su zapravo „grijesi“ nedavno ukinutog britanskog tabloida News of the World, koliko je moćan Rupert Murdoch i caruje li svjetskim medijskim prostorom neraskidiva sprega političara i medija samo su neka od pitanja kojima će se na rovinjskoj pozornici baviti Robinson. Robinson je medijski urednik u nedjeljnom izdanju The Observer i medijski dopisnik u Guardianu a u britanskom novinarstvu je više od petnaest godina.

Na Weekend dolaze i dva dobitnika Emmyja, CBS-ovac Pete Radovich i Zarko „Zak“ Ivkovic, izvršni direktor City University of New York Athletic Conference (CUNYAC) koji je svoj prestižni kipić zaradio kao producent Olimpijskih igara u Atlanti 1996. Radovich i Ivkovic održat će predavanje na temu „Amerika vs. regija“. U Rovinj stiže i James Whatley, direktor marketinga kompanije 1000heads i pasionirani bloger. James će na Weekendu govoriti o teoriji i praksi „word of mouth“ marketingu, uz prikaz najnovijih svjetskih primjera.

Panel diskusije o fragmentaciji TV tržišta, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu i fenomenu TV Dnevnika

Aktualne teme o svjetskim trendovima te najzanimljivijim događanjima u regiji i Hrvatskoj nepresušan su izvor inspiracije i za panel diskusije koje nas očekuju na Festivalu. Tako će 75 panelista žustro raspravljati o fragmentaciji TV tržišta, fenomenu Dnevnika, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu, komunikacijama u stigmatiziranim industrijama i mobilnom plaćanju. Sudionici iz Hrvatske i regije pričat će i o tome što je zapravo regija te kako poslovati na bliskim, a tako različitim tržištima. O tome kako je hrana postala „najisplativiji“ sadržaj za medije te jesmo li je se zasitili ili smo i dalje gladni, raspravljat će neki od glavnih aktera ovog trenda.

Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts