Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Oblačni Live streaming Kandžije

Godinu i pol dana nakon što su “Narodnjaci” pokupili sve lovorike od strane kritike, a eterom zavladali hitovi kao što su “Jelena”, “U Trendu”, “Bicikl” i “Državnik novog kova”, Kanđžija, kreće u prikladno nazvanu turneju, “KRIZMENU RIMOKATOLIČKU TURNEJU UZ GOLE ŽENE”

Sada zvuče bolje nego ikad, a na koncertima nije kriza budući da svi skaču kad vide Kanđžiju aka Rimokatolika i Gole žene. Ako imate sumnje u to, moći ćete ih odagnati jednim klikom miša. Naime, Transmeet.Tv prenosit će na Facebooku uživo Kandžijin koncert iz Zagreba na ovom linku

Tehničku realizaciju će odraditi momci iz Neuralaba te Neuraplex live serveri….da da…isti serveri o kojima čitate na ovim stranicama. Ovdje ćemo Vas malo pozabaviti sa detaljima spajanja opreme, setupa uplinka prema internetu te video realizaciji.

Da bi uopće pričali o live streamingu prema korisnicima, najvažnije je osposobiti dobru internetsku vezu od mjesta snimanja (streamanja) prema internetu. Ovdje imamo sreću pošto se snima iz KSET-a pa ovisimo o vezi koju pruža Zagrebački FER, a to znači surfanje na valu od 100 Mbit/sek. Barem tako kažu KSET-ovci dok pri nedavnom testu linka je “delay” bio manji od sekunde što do sada nismo doživjeli. Same servere ćemo podignuti u Amazonovom datacentru u Irskoj tako da će većina prometa ostati u Europi bez obilaženja suludih lokacija poput Singapura ili Texasa. Ovo je nova mogućnost koju nudi Amazon jer smo do sada podizali servere isključivo u američkim datacentrima, stvarajući dodatne latencije pri prijenosu signala i nepotrebno opterećujući mrežu. Na klijentskoj je strani live player podešen da preuzima signal sa prvog dostupnog servera te se time stvara redundantnost pri gledanju, osiguravanje kvalitete signala te kvaliteta cijelokupne usluge. Ukoliko player ne pronađe stream, veza se preusmjerava na drugi failover server, a cijela operacija je za korisnika praktički nevidljiva tj. samo video je vidljiv. Realizaciju ćemo prvi puta raditi sa encodingom od približno 1 Mbit/sek video kvalitete (H.264/AAC) te je samim time ovo svojevrsni beta testing novih servera,veza te uplinka.

Također, često korištena riječ “beta” će se ovdje odnositi i na Facebook live streaming! Dugo se nismo usudili zabrazditi u pola milijardita bespuća popularnog fejsa, a upravo taj internet unutar interneta omogućava do sada neslućene mogućnosti. Pomoću FBML-a se ugradi live player, integrirate live box widget, malo teksta i voila..imate gotovu live video stranicu koja se širi/share-a onako kako to najviše vole internet marketing pseudogurui…viralno! Ukoliko ipak niste podlegli ‘fejs’ pošasti, a htjeli bi pogledati Kandžiju uživo, streaming će biti dostupan i na Transmeet.Tv portalu. Eh da, opcija je da otiđete i na sam koncert pa se podružite sa nama gore pored audio pulta ukoliko Vas svrbi 35 kn. Koncert/live stream se planira za 21.10.2010 [četvrtak], a ulaz je otvoren od 20 h dok stream počinje oko 23 h kad se osjekanović zagrije.

Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts