Tour de force

WooCommerce partner logo WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
Mailchimp logo Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
ISO 27001 standard logo ISO 27001 standard - quality control, transparent processes and tight security (that sometimes locks us out of our desktops).

Oracle 11g baza od sada u AWS oblacima

oracle db aws

Oracle baze podataka slove kao jedne od najstabilnijih, najrobustnijih, ali ujedno i najskupljih baza podataka. Pretežito su namijenjene za velike korporativne klijente sa vlastitim datacentrima i IT osobljem.

Amazon će ubrzo omogućiti korisnicima da imaju Oracle 11g bazu unutar oblaka te da plaćaju trošak po korištenju. Oracle baze podataka slove kao jedne od najstabilnijih, najrobustnijih, ali ujedno i najskupljih baza podataka. Pretežito su namijenjene za velike korporativne klijente sa vlastitim datacentrima i IT osobljem. AWS i Oracle upravo žele promijeniti tu dogmu te će kroz naredni period izbaciti Oracle bazu u oblaku gdje će te korištenje plaćati kao struju, vodu ili plin…zapravo kao i sve ostale komunalije 🙂

AWS i Oracle upravo žele promijeniti tu dogmu te će kroz naredni period izbaciti Oracle bazu u oblaku gdje će te korištenje plaćati kao struju, vodu ili plin…zapravo kao i sve ostale komunalije 🙂

Također, AWS će se brinuti o automatiziranom skaliranju baze, spremanju Vaših podataka te redundanciji.

Ukoliko imate postojeće Oracle 11g licence, moći će te ih prenijeti na AWS servere te s time smanjiti operativni trošak po satu rada. Do sada su na AWS serverima bile dostupne MySQL te MS SQL baze te se s ovime zaokružuje priča o online cloud bazama podataka. Pogotovo je ova vijest važna oko teme da neke usluge moraju biti skupe i inicijalno troškovno zahtjevne!

Više o samoj usluzi možete saznati na službenim AWS stranicama