Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Oracle 11g baza od sada u AWS oblacima

Oracle baze podataka slove kao jedne od najstabilnijih, najrobustnijih, ali ujedno i najskupljih baza podataka. Pretežito su namijenjene za velike korporativne klijente sa vlastitim datacentrima i IT osobljem.

Amazon će ubrzo omogućiti korisnicima da imaju Oracle 11g bazu unutar oblaka te da plaćaju trošak po korištenju. Oracle baze podataka slove kao jedne od najstabilnijih, najrobustnijih, ali ujedno i najskupljih baza podataka. Pretežito su namijenjene za velike korporativne klijente sa vlastitim datacentrima i IT osobljem. AWS i Oracle upravo žele promijeniti tu dogmu te će kroz naredni period izbaciti Oracle bazu u oblaku gdje će te korištenje plaćati kao struju, vodu ili plin…zapravo kao i sve ostale komunalije 🙂

AWS i Oracle upravo žele promijeniti tu dogmu te će kroz naredni period izbaciti Oracle bazu u oblaku gdje će te korištenje plaćati kao struju, vodu ili plin…zapravo kao i sve ostale komunalije 🙂

Također, AWS će se brinuti o automatiziranom skaliranju baze, spremanju Vaših podataka te redundanciji.

Ukoliko imate postojeće Oracle 11g licence, moći će te ih prenijeti na AWS servere te s time smanjiti operativni trošak po satu rada. Do sada su na AWS serverima bile dostupne MySQL te MS SQL baze te se s ovime zaokružuje priča o online cloud bazama podataka. Pogotovo je ova vijest važna oko teme da neke usluge moraju biti skupe i inicijalno troškovno zahtjevne!

Više o samoj usluzi možete saznati na službenim AWS stranicama

Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts