Tour de force

WooCommerce partner logo WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
Mailchimp logo Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
ISO 27001 standard logo ISO 27001 standard - quality control, transparent processes and tight security (that sometimes locks us out of our desktops).

Vip Jazz Festival sa Pat Martinom [LIVE STREAMING]

pat martino jazz

Osim što je jedan od najuzbudljivijih i najvirtuoznijih gitarista na današnjoj jazz sceni, široj javnosti je zanimljiv po tome što osim sviranja gitare, podučava primjenu glazbene terapije i to zasnovanu na vlastitim iskustvima.

Naime, nakon operacije, zbog proširenja krvnih žila u mozgu, 1980. je izgubio pamćenje i zaboravio sve o dotadašnjoj glazbeničkoj karijeri, uključujući i sviranje gitare….

Pat Martino je dakle bio glavni akter ove večeri tj. prijenosa uživo na Vip.Hr portalu ako uzmete u obzir da je cijeli pozadinski posao marljivo odradila ekipa iz Vip-a, Transmeet.Tv-a i Neuraplex-a.

Ovo je također prvi puta da se live streaming prenosio putem mobilne internetske veze (HSPA+). Proces je bio slijedeći: ekipa Transmeet.Tv-a je odradila video dio produkcije snimajući te pripremajući materijal za slanje prema serverima. Priprema video materijala se radila na 500 kbps, a audio (koji se snimao preko zraka) je bio enkodiran na 96 kbps (H.264 + AAC). Taj stream se zatim prenosio mobilnim putem prema Neuraplex live serverima koji su dalje distribuirali materijal prema krajnjim korisnicima. Maksimalan broj simultanih konekcija na video player se popeo do 2.000 što je za dani kontekst i tržište i više nego zadovoljavajuća brojka.

Zanimljiv je podatak da smo imali konstantan mobilni upload od 1 Mbit/s što u praksi znači da je tehnologija već sada zrela za normalne video pozive te multimedijalne mobilne aplikacije