Tour de force

WooCommerce partner logo WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
Mailchimp logo Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
ISO 27001 standard logo ISO 27001 standard - quality control, transparent processes and tight security (that sometimes locks us out of our desktops).

Dan kada su pala ministarstva

ministry

Prijavljujemo se za poticaje. Ove godine ja hendlam prikupljanje dokumentacije i birokraciju. I moram priznati da mi je to jedan od najtežih taskova u zadnje vrijeme. Nisam rođen da budem …

Prijavljujemo se za poticaje. Ove godine ja hendlam prikupljanje dokumentacije i birokraciju. I moram priznati da mi je to jedan od najtežih taskova u zadnje vrijeme. Nisam rođen da budem činovnik! Onda me kolege iz firme pristojno podsjete da riješim to jer je već krajnje vrijeme. Zadnja 2 dana finiširam te minuciozne pojedinosti, nosim zadnje dokumente kod bilježnika, triput provjeram da li su brojke ispravne… Danas trljam ruke jer je sve uredno na jednoj hrpi i još samo trebam odnijeti to na uvez i predati u Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) i gotov sam!

Ali gospon Murphy opet kesi svoje zube! Zadnji korak prije no što izađem iz firme je da odem na MINPO stranicu i provjerim točan raspored i numeriranje papira za uvez. Ali ne mogu se spojiti! ‘This webpage is not available’ Šteka li mi komp? Ne, sve je u redu. Stiskam refresh gumb nebrojeno puta, opet isto. Već ludim. Idem ‘zguglati’ malo što se događa i imam što vidjeti. Svemu je kriv požar! Pružatelj telekomunikacijskih usluga prema MINPO-u je B.net. B.net ima svoja postrojenja u Chromosovom neboderu u Zagrebu. Požar je zahvatio instalacije i B.net više ne može pružati svoje usluge određenim korisnicima. U tu grupu spada i Zagrebačka burza! Da, dobro ste pročitali – ako ste broker ili samo volite obrtati lovu na vrijednosnim papirima, a živite u Hrvatskoj, danas nije vaš dan! Koliko vidim na webu, u Vipnetu, vlasniku B.neta, ubrzano rade na sanaciji štete.

No nije u njima problem. Požar je zbilja stvar na koju ne možete utjecati. Ono što mi nije jasno je da jedna takva institucija kao što je Zagrebačka burza nema backup link! I nije jedina.

Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo uprave, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo turizma….

Valjda jedino ministarstvo koje danas nije u ‘downu’ je Ministarstvo psihodelije! 🙂 Boom Shankar!