Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Dan kada su pala ministarstva

Prijavljujemo se za poticaje. Ove godine ja hendlam prikupljanje dokumentacije i birokraciju. I moram priznati da mi je to jedan od najtežih taskova u zadnje vrijeme. Nisam rođen da budem …

Prijavljujemo se za poticaje. Ove godine ja hendlam prikupljanje dokumentacije i birokraciju. I moram priznati da mi je to jedan od najtežih taskova u zadnje vrijeme. Nisam rođen da budem činovnik! Onda me kolege iz firme pristojno podsjete da riješim to jer je već krajnje vrijeme. Zadnja 2 dana finiširam te minuciozne pojedinosti, nosim zadnje dokumente kod bilježnika, triput provjeram da li su brojke ispravne… Danas trljam ruke jer je sve uredno na jednoj hrpi i još samo trebam odnijeti to na uvez i predati u Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) i gotov sam!

Ali gospon Murphy opet kesi svoje zube! Zadnji korak prije no što izađem iz firme je da odem na MINPO stranicu i provjerim točan raspored i numeriranje papira za uvez. Ali ne mogu se spojiti! ‘This webpage is not available’ Šteka li mi komp? Ne, sve je u redu. Stiskam refresh gumb nebrojeno puta, opet isto. Već ludim. Idem ‘zguglati’ malo što se događa i imam što vidjeti. Svemu je kriv požar! Pružatelj telekomunikacijskih usluga prema MINPO-u je B.net. B.net ima svoja postrojenja u Chromosovom neboderu u Zagrebu. Požar je zahvatio instalacije i B.net više ne može pružati svoje usluge određenim korisnicima. U tu grupu spada i Zagrebačka burza! Da, dobro ste pročitali – ako ste broker ili samo volite obrtati lovu na vrijednosnim papirima, a živite u Hrvatskoj, danas nije vaš dan! Koliko vidim na webu, u Vipnetu, vlasniku B.neta, ubrzano rade na sanaciji štete.

No nije u njima problem. Požar je zbilja stvar na koju ne možete utjecati. Ono što mi nije jasno je da jedna takva institucija kao što je Zagrebačka burza nema backup link! I nije jedina.

Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo uprave, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo turizma….

Valjda jedino ministarstvo koje danas nije u ‘downu’ je Ministarstvo psihodelije! 🙂 Boom Shankar!

Bruno Zagorščak
Bruno Zagorščak Neuralab Co-founder and Chief Content Officer

A Boletus aficionado who loves to get lost in the woods. He's still holding dearly to his OG Canon 5DmII while claiming that the play button is the apex call-to-action button on the web.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts