Tour de force

WooCommerce partner logo WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
Mailchimp logo Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
ISO 27001 standard logo ISO 27001 standard - quality control, transparent processes and tight security (that sometimes locks us out of our desktops).

Web alati u digitalnoj produkciji

Neuralab team upper floor

Sigurno ste se našli u situaciji da trebate kvalitetno odraditi funkcionalnost na novoj aplikaciji no niste našli odgovarajući alat. Razbijali ste glavu, mozgali, “bacili se u kod” i zasukali rukave, samo da bi nakon par sati dobili isprepletene “if” petlje i algoritam koji, recimo to tako, nije baš poezija.

Svi smo bili na tom putu i kako razina programiranja raste, tako počinjete osjećati staro pravilo (“ne izmišljaj toplu vodu”) i na vlastitoj koži, a ne da po tisućiti put radite JavaScript image slider.

Na sreću, web je izrazito otvoreno mjesto i šanse da je potreban kod već netko “prožvakao” su velike. No tu se javlja nekoliko problema: kako pronaći potrebne metode, algoritme, klase, knjižnice koda i API sustave, a da su dobro raspisane, filtrirane i dokumentirane?

U pomoć pronalaženju programskog koda mogu uskočiti…

– javni repozitoriji poput GitHub ili BitBucket

– portali koji održavaju poveznice na API sustave poput Programmable Web

– portali koji sadržavaju same OpenSource projekte npr. CodePlex ili SourceForge
Lista ovakvih online servisa je ogromna te smo samo zagrebli po površini. Također, ostaje i pitanje kako sve pronaći te filtrirati izraziti noise koji očito postoji na navedenim servisima.

Naše rješenje je mali sustav koji koristi Instapaper RSS feedove, Google docs, a sve integrirano pomoću Zapier web usluga. Proces je slijedeći > čim naiđemo na kvalitetnu knjižnicu koda koja bi nam mogla trebati u produkciji, pošaljemo ju na Instapaper email i ona s time ulazi u RSS feed (tako da ju svi developeri mogu vidjeti). Google docs učitava taj isti RSS feed, a on nam dodatno služi za filtriranje i sortiranje svih knjižnica. Samim time postoje dva načina pregleda potrebnih alata, programatski pomoću RSS-a te vizualni pomoću tablica.


JavaScript

Sheet – JavaScript Libraries

Javascript RSS Feed

ASP-NET

Sheet – ASP.NET Libraries

ASP.NET RSS Feed

WooCommerce

Sheet – WooCommerce plugins

WooComerce RSS Feed

WordPress

Sheet – WordPress plugins

WordPress RSS Feed

 
Repozitorij je raspoređen po web tehnologijama tj. JavaScript ima svoju datoteku, ASP.NET svoju, HTML5/CSS3 svoju itd. , a velika nam je želja da knjižnica raste jer dostupnih programskih kodova je mnogo, varijacija na temu još više, a nepotrebnog “smeća” najviše. Pridružite nam se u građenju WebTools knjižnice ukoliko ih i sami vrijedno skupljate, a pošaljite nam svoje komentare na webtools@neuralab.net