Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Web alati u digitalnoj produkciji

Sigurno ste se našli u situaciji da trebate kvalitetno odraditi funkcionalnost na novoj aplikaciji no niste našli odgovarajući alat. Razbijali ste glavu, mozgali, “bacili se u kod” i zasukali rukave, samo da bi nakon par sati dobili isprepletene “if” petlje i algoritam koji, recimo to tako, nije baš poezija.

Svi smo bili na tom putu i kako razina programiranja raste, tako počinjete osjećati staro pravilo (“ne izmišljaj toplu vodu”) i na vlastitoj koži, a ne da po tisućiti put radite JavaScript image slider.

Na sreću, web je izrazito otvoreno mjesto i šanse da je potreban kod već netko “prožvakao” su velike. No tu se javlja nekoliko problema: kako pronaći potrebne metode, algoritme, klase, knjižnice koda i API sustave, a da su dobro raspisane, filtrirane i dokumentirane?

U pomoć pronalaženju programskog koda mogu uskočiti…

– javni repozitoriji poput GitHub ili BitBucket

– portali koji održavaju poveznice na API sustave poput Programmable Web

– portali koji sadržavaju same OpenSource projekte npr. CodePlex ili SourceForge
Lista ovakvih online servisa je ogromna te smo samo zagrebli po površini. Također, ostaje i pitanje kako sve pronaći te filtrirati izraziti noise koji očito postoji na navedenim servisima.

Naše rješenje je mali sustav koji koristi Instapaper RSS feedove, Google docs, a sve integrirano pomoću Zapier web usluga. Proces je slijedeći > čim naiđemo na kvalitetnu knjižnicu koda koja bi nam mogla trebati u produkciji, pošaljemo ju na Instapaper email i ona s time ulazi u RSS feed (tako da ju svi developeri mogu vidjeti). Google docs učitava taj isti RSS feed, a on nam dodatno služi za filtriranje i sortiranje svih knjižnica. Samim time postoje dva načina pregleda potrebnih alata, programatski pomoću RSS-a te vizualni pomoću tablica.


JavaScript

Sheet – JavaScript Libraries

Javascript RSS Feed

ASP-NET

Sheet – ASP.NET Libraries

ASP.NET RSS Feed

WooCommerce

Sheet – WooCommerce plugins

WooComerce RSS Feed

WordPress

Sheet – WordPress plugins

WordPress RSS Feed

 
Repozitorij je raspoređen po web tehnologijama tj. JavaScript ima svoju datoteku, ASP.NET svoju, HTML5/CSS3 svoju itd. , a velika nam je želja da knjižnica raste jer dostupnih programskih kodova je mnogo, varijacija na temu još više, a nepotrebnog “smeća” najviše. Pridružite nam se u građenju WebTools knjižnice ukoliko ih i sami vrijedno skupljate, a pošaljite nam svoje komentare na webtools@neuralab.net

Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts