Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Pins, Tweets + Likes s Neuralab kauča – week 11

Turbulentna 2012. nam je donijela troje novih, mladih i izvrsnih ljudi. Svaki od njih je pomaknuo način rada i mojeg promišljanja prema “svemu” pa predlažem skupštini ovaj pins i tweets novim i starim Neuralabovcima vežući svaki link uz njihovu priču. Gledano iz mojeg rakursa, sebično i iskreno…

  • Nela: The secret weapon   Magistra ekonomije sa jutarnjim bridom, došla je na mjesto junior copywritera no ubrzo se pokazalo da će opseg poslova prerasti “write-anje”, a svakako i kopiranje. Sve više i više se bacamo u interaktivnu produkciju pa mi ovaj članak zaokružuje lijepi put od intervjua za posao do aktualnih izazova. Jednog dana će i ona izgovoriti … “All we did was change the words.”  
  • Bruno: Pulp stills in fiction [Photo-Gallery]   Nedavno su se Bruni otvorile dvije nove fronte… jedna je u kinderbetu gdje mladić ima ulogu tate, a druga je u Neuralabu gdje zauzdava posao producenta sadržaja…u punom smislu riječi. Ti poslovi imaju jednu zajedničku notu koja nije vidljiva na prvu, a ova foto galerija ih dobro opisuje. Hint: “Bedinanje” odraslih ljudi, pa makar to bili John Travolta, Uma Thurman i Samuel L. Jackson, je u ovom slučaju neprocijenjivo, pogotovo dio kada producenti traže da se smanji trošak hrane 🙂  
  • Tihana: On science, art and numbers   Tihana (dizajner) radi s nama već deset godina, ili se barem tako meni čini… Vjerojatan razlog tome je pozamašna brojka realiziranih projekata i sijaset izazova koje smo morali riješiti kako bi nešto “launchali”, no uvijek nam se provlačilo pitanje subjektivnosti dizajna tj. da li je nešto dobar ili loš dizajn. Pogotovo dizajn koji izlazi iz našeg laboratorija, a objašnjavamo ga realnom klijentu. Više izvora se bavilo ovom temom no mislim da se sve svodi na fuziju umjetnosti i znanosti… Disciplina koje Tihana s lakoćom savladava … Od vremena kada je odlučila redizajnirati YouTube 🙂  
  • Vanja: The Path & The Resistance… [Photo]   Prije cca. tri tjedna smo pohodili Kino Europu ne bi li pogledali “The Startup kids” no iako bi se oko kvalitete filma dalo raspravljati, jedna stvar me direktno bode, a to je sveprisutni trend hrvatskih mlađih kompanija da kopiraju naivni “it’s okay to loose” model američkih startupa, dobivanja “venture” kapitala i slijedno “burnanja casha”. Te teme smo se u kasno-noćnim satima u firmi dotakli Vanja i ja te je jedna od mojih teza bila da je to zapravo “lakši” put sa strane odgovornosti. Daleko lakši nego da odgovarate vlastitom kućom nekoj banci… No to je već tema za drugi blog post. Do tada mi se ova fotografija nekako čini prikladnom. Možda je, možda nije, ali kada smo već kod luzera, H.G.Wells dobro poentira….  
  • Mario: Designing for performance   Mladi gospon Stipetić ima doista širok skill-set… Od izrade detaljnog dizajna svih platformi i medija, pa do front-end realizacije istih. Takve super-moći su zahvalne pošto direktno možete utjecati na cijeli projekt i sagledati različite detalje koje ostali dizajneri ne bi uočili… Upravo jedan takav detalj primjećuje i P.J.Onori s odličnim člankom o važnosti brzine kod dizajna interakcije… Click it! Click it fast!  
  • Krešo: Can’t wait for the weekend of precious asteroid mining   Ššššš, nikome još nisam rekao da je pod a) NeuraMining d.o.o. u nastajanju, pitanje je samo tko će raditi knjigu standarda… Mario, Nela ili Tihana??? I pod b) Oduvijek su mi favorite Star-Trek rasa bili Ferenghiji. (Ok nisu, no bilo je nužno za zadovoljenje forme) Q’APLA!
Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts