Tour de force

WooCommerce partner logo WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
Mailchimp logo Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
ISO 27001 standard logo ISO 27001 standard - quality control, transparent processes and tight security (that sometimes locks us out of our desktops).

Neuralab Open doors – Prijavite svoj ICT projekt Europskim bespovratnim fondovima

aladrovic dobroslavic 696x494 1

Vlada je nedavno nagovijestila dodjelu bespovratnih poticaja odužeg naziva “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Ukratko, radi se o dodjeli sredstava iz Europskog fonda gdje minimalna potpora poduzetnicima može iznositi 20.000,00 Eur, a najveća zamamnih 100.000,00 Eur.

Potpore su fokusirane prema malim i srednjim poduzetnicima koji kreću u izradu ICT projekta kako bi poboljšali vlastito poslovanje, a ukupna vrijednost sredstava koja se dodijeljuju je 3,1 milijuna EUR.

Interesantnost je što će natječaj biti koncipiran na “First Come – First Serve” principu gdje veće šanse za dobivanje potpore imaju kompanije koje se prve prijave. Ovoga puta se očito isplati biti pionir. Sufinanciranje iznosi 85% projektnog budžeta, a detaljne projektne rokove očekujemo negdje tijekom veljače ili ožujka!

No što se to smatra ICT projektom za koje možete dobiti bespovratna sredstva? U kategoriju zapravo ulaze bilo koji programski sustavi koji Vam pomažu u poslovanju kao npr.

  • Web shop i e-commerce riješenja
  • Interni portali za komunikaciju između zaposlenika
  • Document management sustavi
  • Vlastiti marketinški online portali i web sjedišta
  • Programi za pomoć prodaji i vođenju klijenata tzv. CRM sustavi (Customer Relationship Management)
  • Sustavi za vođenje projekata i organizaciju poslovanja (ERP)
  • Aplikacije za učenje novih znanja (LMS – Learning management system)

Navedeni primjeri se mogu izvesti kao web, mobilne ili desktop aplikacije, a tipično vrijeme razvoja i implementacije ovakvih sustava je od pola godine do godinu dana uz rad otprilike 4 stručnjaka (dizajnera, programera baze podataka, copywritera i programera korisničkih suèelja).

No kao što ste ranije načuli, raspisati projektnu dokumentaciju za EU fondove je nešto sa čime i vlade imaju poteškoća. Svakako da je najzahtjevniji dio upravo onaj s kojime ste najmanje upoznati… arhitekture ICT projekata, budžeti i terminski planovi realizacije samo su neke od važnih parametara po kojima Vas ocjenjuju.

Neuralab stoga otvara vrata do kraja veljače za sve kompanije dobre volje kojima treba razrada ICT projekta u traženim gabaritima, a voljne su sjesti na sastanak, obrazložiti ideju te zajedno s nama razraditi sva pitanja i otkloniti projektne sumnje. Start-upi, veterani, padobranci…svi ste dobrodošli 🙂

Javite nam se na poticaji@neuralab.net

Icon design by Dara Ullrich & Ainsley Wagoner @ The Noun project