Tour de force

WooExpert Platinum WooCommerce partner - biggest elephant in the eCommerce room.
Mailchimp Partner Mailchimp partner - you know what’s the newest cutting edge customer experience solution? Great email subject!
Clutch logo Clutch - clients say we’re top dogs in eCommerce. Throw us that stick now.
WordPress Vip WordPress VIP - Enterprise hosting partner

Neuralab Open doors – Prijavite svoj ICT projekt Europskim bespovratnim fondovima

Vlada je nedavno nagovijestila dodjelu bespovratnih poticaja odužeg naziva “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Ukratko, radi se o dodjeli sredstava iz Europskog fonda gdje minimalna potpora poduzetnicima može iznositi 20.000,00 Eur, a najveća zamamnih 100.000,00 Eur.

Potpore su fokusirane prema malim i srednjim poduzetnicima koji kreću u izradu ICT projekta kako bi poboljšali vlastito poslovanje, a ukupna vrijednost sredstava koja se dodijeljuju je 3,1 milijuna EUR.

Interesantnost je što će natječaj biti koncipiran na “First Come – First Serve” principu gdje veće šanse za dobivanje potpore imaju kompanije koje se prve prijave. Ovoga puta se očito isplati biti pionir. Sufinanciranje iznosi 85% projektnog budžeta, a detaljne projektne rokove očekujemo negdje tijekom veljače ili ožujka!

No što se to smatra ICT projektom za koje možete dobiti bespovratna sredstva? U kategoriju zapravo ulaze bilo koji programski sustavi koji Vam pomažu u poslovanju kao npr.

  • Web shop i e-commerce riješenja
  • Interni portali za komunikaciju između zaposlenika
  • Document management sustavi
  • Vlastiti marketinški online portali i web sjedišta
  • Programi za pomoć prodaji i vođenju klijenata tzv. CRM sustavi (Customer Relationship Management)
  • Sustavi za vođenje projekata i organizaciju poslovanja (ERP)
  • Aplikacije za učenje novih znanja (LMS – Learning management system)

Navedeni primjeri se mogu izvesti kao web, mobilne ili desktop aplikacije, a tipično vrijeme razvoja i implementacije ovakvih sustava je od pola godine do godinu dana uz rad otprilike 4 stručnjaka (dizajnera, programera baze podataka, copywritera i programera korisničkih suèelja).

No kao što ste ranije načuli, raspisati projektnu dokumentaciju za EU fondove je nešto sa čime i vlade imaju poteškoća. Svakako da je najzahtjevniji dio upravo onaj s kojime ste najmanje upoznati… arhitekture ICT projekata, budžeti i terminski planovi realizacije samo su neke od važnih parametara po kojima Vas ocjenjuju.

Neuralab stoga otvara vrata do kraja veljače za sve kompanije dobre volje kojima treba razrada ICT projekta u traženim gabaritima, a voljne su sjesti na sastanak, obrazložiti ideju te zajedno s nama razraditi sva pitanja i otkloniti projektne sumnje. Start-upi, veterani, padobranci…svi ste dobrodošli 🙂

Javite nam se na poticaji@neuralab.net

Icon design by Dara Ullrich & Ainsley Wagoner @ The Noun project

Krešimir Končić
Krešimir Končić Owner at Neuralab

Ex QBASIC developer that ventured into a web world in 2007. Leading a team of like-minded Open Source aficionados that love design, code and a pinch of BBQ. Currently writing a book that explains why ‘coding is the easier part’ of our field.


Subscribe to our quarterly newsletter

Please fill in this field.
Please thick this field to proceed.

Related blog posts